Skip to main content
Национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право - 2011

Национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право - 2011

Search
Юридически факултет
Правната наука
Обучение
Катедри
Нашите студенти
  
Юридически факултет > Нашите студенти > Национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право - 2011  

Юридически факултет > Нашите студенти > Национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право - 2011

 

В тазгодишното Национално състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право участие взеха общо 37 отбора от шест юридически  факултета в страната. Бориха се отбори от Софийския университет, Пловдивския университет, Университета за национално и световно стопанство, Великотърновския университет, Бургаския свободен университет и Нов български университет. Всички участници се явиха на първия кръг на състезанието, на който се отсяха 8 отбора финалисти. Участниците в състезанието бяха студенти от 2 до 5 курс. В състава на някои от отборите присъстваха студенти от юридически факултети на различни ВУЗ-ове

За финалната фаза на състезанието на 9 април се класираха седем отбора от СУ и един отбор от УНСС. Тези отбори се представиха най-добре на първи кръг и бяха поканени да участват на 9 април. На самото състезание присъстваха над 100 човека – съдии, организатори, участници и гости. Събитието по традиция беше открито от проф. Огнян Герджиков, който приветства участниците в състезанието и им напомни, че правото е изкуство за доброто и справедливостта. 

Авторитетното жури беше разпределено в смесени състави. В журито се включиха изтъкнати специалисти в областта на гражданското и търговското право: съдии от ВКС – Борислав Белазелков, Таня Райковска, Никола Хитров; съдия Владимир Вълков от СГС; преподаватели от Софийския университет –  доц. д-р Кристиан Таков, ас. Станислав Костов, ас. Виктор Токушев, гл. ас. д-р Камелия Цолова, гл. ас. д-р Боряна Мусева; ст. ас. д-р Иван Мангачев от НБУ, доц. д-р Таня Йосифова от УНСС и доц. д-р Силви Чернев – преподавател  в Пловдивския университет и в Бургаския свободен университет.

Самото състезание премина в три кръга по регламент. Решенията се произнесоха публично пред двата отбора, като подборно се изясниха добрите и слабите им страни в представянето. След като свърши втори кръг, беше организиран обяд, на който публика, участници и съдии похапнаха заедно вкусни сандвичи, предоставени с любезното съдействие на нашия спонсор SUBWAY.

Трети кръг се състоя паралелно на две полета - големия и малкия финал, които разпределиха отборите от 1-во до 4-то място. За победители от тазгодишното Национално състезание за решаване на казуси бяха определени след дълга и трудна борба Деница Терзийска, Димо Господинов, Иван Цветков и Рая Цанкова - всички студенти от 5 курс в Софийския университет. След като журито определи победителите, овациите бяха заслужено отправени и за останалите отбори. В този значим студентски научен форум няма победени, тъй като всеки от участващите отбори научи много за себе си и най-вече за бъдещата си професия като възпитаници на юридическите факултети у нас. В разговора с колегите си, в играта и съревнованието с тях всеки намира нещо ново и открива правото по различен път.

Награждаването стана едно от значимите събития, защото отново събра всички положителни емоции на участниците в състезанието. Наградите бяха осигурени от издателство СИБИ и Софийския университет „Св. Климент Охридски”. На победителите бяха връчени грамоти лично от съдия Борислав Белазелков. Издателство СИБИ осигури поощрителни награди за всички участници от осемте отбора, които се класираха за финална фаза на състезанието.

Да пожелаем „На добър час!” на всички участници и догодина отново всички заедно да станем част от приятната и вдъхновяваща атмосфера на Националното състезание за решаване на казуси.

Благодарим на всички преподаватели и на ръководството на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, които подкрепиха Националното състезание за решаване на казуси и през годините спомогнаха за утвърждаването му като най-авторитетния национален студентски научен форум.

 Студентско сдружение по гражданско и търговско право и Кръжокът по гражданско и търговско право към Софийския университет „Св. Климент Охридски”

 
 

 Победителите

Финално класиране на отборите на Националното състезание по решаване на казуси  2011

Първо

Деница Дойчева Терзийска                                    

Димо Григориев Господинов                

Иван Валериев Цветков                          

Рая Цанкова Цанкова                               

Второ

Радостин Ненков Деянов                                                

Симеон Иванов Атанасов                       

Йелда Айдън Аптула                                        

Кремена Асенова Данева                      

Трето

Розалина Антонова Йорданова                                               

Мартин Ангелов Бъбаров                       

Десислава Валентинова Димитрова      

Ясен Любенов Николов                        

Четвърто

Ивайло Димитров                                            

Любомир Авджийски                            

Десислава Тодорова